20. Eperfesztivál

Tahitótfalu 2018. Június 08. - Június 10.

Ha eper, akkor Tahitótfalu, ha Tahitótfalu, akkor Eperfesztivál! Idén huszadik alkalommal kerül megrendezésre a Dunakanyar egyik szezonnyitó programsorozata. Június 08-10-ig a jubileumi rendezvény ezúttal is könnyuzenei koncertekkel, gasztronómiai és kézmuves vásárral, gyerekprogramokkal és óriás vidámparkkal várja a szórakozni vágyókat a Tildy Zoltán hídfonél a Tahitótfalui Fesztiválparkban.

Az Eperfesztivál a két évtized alatt hosszú utat járt be. A Dunakanyar és a Szentendrei sziget közepén elhelyezkedo település,földrajzi adottságából eredoen mind a mai napig megorizte mezogazdasági múltját. A hajdani gazdag termésu szolo ültetvényeket, a XIX.sz. végi filoxéra pusztítása után a földieper földek váltották fel. Tahitótfalu mára az eper hazájának számít. Magyarország elso és legnagyobb földiepertermo vidéke, országos ismertségét, az elso alkalommal 1999-ben megrendezett Eperfesztivál megrendezésével alapozta meg.

A kezdeményezés alapgondolata, a helyi hagyományok tisztelete és megbecsülése volt. A rendezvény az ostermeloket és a környékbeli kisvállalkozókat összekapcsolja a fogyasztókkal, a helyi lakókat pedig az idelátogatókkal, és alkalmat teremt a közös szórakozásra, kikapcsolódásra. Az évek során a fesztivál, országos híru rendezvénnyé fejlodötthiszen a nyár elso és kedvelt gyümölcsének megjelenése, az iskolaév vége, a fesztivál szezon kezdete segítségére volt ebben a szervezoknek.

A háromnapos rendezvény programjai, mindig a nagyközönség szórakoztatását szolgálták, melyek többségében, a földieper köré kapcsolódtak. A helyszínen történo eperlekvár fozés, a helyi cukrászda 1 m2 –es epertortája, az Eperszüreti felvonulás, az Epermester Pincészet Tahitótfalui Eperbora, mind a rendezvénynek köszönheti létrejöttét, illetve népszeruségét. A rendezvény ad helyszínt az Országos Diákalkotók Tuzzománc biennálénak is. Ezen az ország minden területérol érkezo pályamuvek kerülnek kiállításra a Fesztiválpark rendezvénysátrában.

Programokból ebben az évben sem lesz hiány, várunk szeretettel minden kedves vendéget, kicsiket, nagyokat egyaránt. Az Eperfesztiválon garantáltan az eper körül (epertorta, eperlekvár, eperturmix, eperpálinka,….eper….eper) fog forogni a világ.Töltsünk együtt egy epres fesztiválhétvégét a festoi Dunakanyarban!

MINDEN PROGRAM INGYENES!

Facebook:
https://www.facebook.com/eperfesztival2018/

Részletes információ: www.eperfesztival.eu, www.tahitotfalu.hu

 20. Eperfesztivál | Információ: +36 70/313-98-64

Design: Almássy Csaba | Készítette: Gallardo